woensdag 9 oktober 2024
Zaltbommel

 

Schrijver / oud-psychiater

Datum

9 oktober 2024

Locatie

Zaltbommel

Affectieve verwaarlozing

Veel jongeren dragen traumatische gebeurtenissen van vroeger met zich mee. Misschien nog wel meer jongeren lijden onder het gevoelsarme klimaat waarin ze opgroei(d)en, de beperkte emotionele beschikbaarheid van hun ouders, en een gebrek aan knuffels en complimenten.

 

In deze Masterclass wil Bram Bakker zijn persoonlijke ervaringen delen. Daarnaast vertelt hij het verhaal van jongeren waarmee hij heeft gewerkt en deelt hij feitelijke kennis rond de begrippen trauma en affectieve verwaarlozing. Met daarin speciale aandacht voor de rol van het lichaam bij mentale processen.

Bram Bakker

Bram Bakker is psychiater af. Al jaren spreekt hij zich kritisch uit over de richting die zijn vak opgaat. In het najaar van 2021 was het genoeg. Hij besloot zijn accreditatie niet te verlengen en is nu alleen nog basisarts. Spijt? Dat heeft hij geen moment gehad. “Ik doe hetzelfde werk, maar dan zonder alle regels.”

De protocollen maakten het hem onmogelijk zijn werk te doen. Volgens Bram is het een historische misvatting dat er altijd een medische diagnose nodig is. “Veel problemen hebben meerdere oorzaken”, licht hij toe. “Bij iedereen die tegenover je zit, leg je een soort puzzel. Er speelt vaak van alles mee: iemands aanleg, persoonlijke eigenschappen en omstandigheden.”

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is vooral praktisch. Voor iedereen, binnen en buiten het onderwijs, die als begeleider werkt met jongeren, is deze dag een zinvolle aanvulling en versterking van je handelen.
Doordat we tijdens deze masterclass met een kleine groep werken komt iedere deelnemer volop ‘aan zijn of haar trekken’.
Een intensieve en persoonlijke dag dus. Een dag die je kennis, energie en inspiratie geeft. Een dag waarbij je ook eigen praktijkvragen in kunt brengen.

Datum, plaats en kosten

De masterclass zal plaatsvinden op woensdag 9 oktober 2024 in Zaltbommel. De duur is van 10:00 uur tot 16:00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 395,00 inclusief koffie, thee, lunch, en na afloop een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Oud zeer’ van Bram Bakker.
Als CRKBO geregistreerd bedrijf berekenen we geen BTW.

Aanmeldformulier


    Factuurgegevens

    Hierbij meld ik mij aan voor de Masterclass 'Oud zeer bij jongeren' op 9 oktober 2024.