Masterclass

Contextuele Methodieken

met Ard Nieuwenbroek

Senior trainer

Datum

19 november 2024

Locatie

Zaltbommel

Masterclass 'Contextuele Methodieken'

Accent verschuiving

Methodieken in de hulpverlening worden meestal gezien als min of meer strak geprotocolleerde stappen die de hulpverlener zijn hulpvrager aanbiedt. Zoals bij sommige cognitief georiënteerde benaderingen gebeurt, waarbij de hulpverlener in een vooraf vastgelegd strak schema een aantal technieken op een vaste manier aanbiedt. Niet dat hierdoor de cognitieve therapieën minder waardevol zouden zijn, maar zo’n strak vastgelegde methodiek is niet effectief om de contextuele benadering een kans te geven. Bij contextuele methodieken wordt het accent verlegd; het planmatig handelen is een middel en geen doel. Dynamiek in dienst van de hulpvrager en niet in dienst van de hulpgever.

'Healing through meeting'

Wat je leert tijdens de masterclass zijn toepasbare technieken die de begeleider kan inzetten om met de leerling of cliënt effectiever te kunnen werken. Hoe start je een gesprek, hoe maak je gebruik van visualisaties, hoe werk je aan zelfvalidatie, hoe bewandel je de weg naar deparentificatie, en nog veel meer. De contextuele methodieken worden op een praktijktheoretische wijze uitgewerkt. Het biedt een helder en toepasbaar overzicht van de meest gangbare contextuele methodieken, bedoeld om ze beter te herkennen en toe te kunnen passen op het moment dat de ander dat nodig heeft. Ze dienen als basis van een contextuele ontmoeting die kan leiden tot heling van de ander.

Bewijs van deelname (op verzoek)

Na afronding van de leergang ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een bewijs van deelname van Ortho Hulp.

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is vooral praktisch. Ard Nieuwenbroek werkt deze dag met een aantal contextuele methodieken, zoals beschreven in zijn succesboek ‘Twaalf contextuele methodieken’. Voor iedereen die als begeleider werkt met mensen is deze dag een prima aanvulling en versterking van je handelen. Doordat we tijdens deze masterclass met een kleine groep werken komt iedere deelnemer volop ‘aan zijn of haar trekken’ . Een intensieve en persoonlijke dag dus. Een dag die je weer energie en inspiratie geeft.

Data, plaats en kosten

De masterclass vindt plaats op dinsdag 19 november 2024 in Zaltbommel. De duur is van 10:00 uur tot 16:00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 395,00 inclusief koffie, thee, lunch, en na afloop het boek ‘Twaalf contextuele methodieken’ van Ard Nieuwenbroek. Als CRKBO geregistreerd bedrijf berekenen we geen BTW.

Gepassioneerd, ervaren en doeltreffend. Trainer met 40 jaar ervaring als opleider, trainer en therapeut.

Aanmeldformulier


    Factuurgegevens
    Hierbij meld ik mij aan voor de Masterclass 'Contextuele Methodieken' op dinsdag 19 november 2024.