Masterclass:

Deskundigen in de professionele hulpverlening beklemtonen keer op keer de levensreddende rol van begeleiders in het onderwijs!

Senior trainer

Datum

10 oktober 2022

Locatie

Van der Valk, Zaltbommel

Het is schokkend: de grootste doodsoorzaak bij jongeren is zelfdoding. Onlangs werd nog bekend dat in iedere klas er minstens vijf leerlingen zitten die ooit zelfdoding in gedachten hebben gehad.

We weten steeds meer over suïcidaliteit onder jongeren. Zo is bekend den bewezen dat depressiviteit gaat aan zelfdoding voorafgaat.

Deze masterclass zoekt naar signalen van suïcidaliteit onder jongeren. Wat zie je? Wat hoor je?

En natuurlijk: wat doe je? Hoe voer je een gesprek met jongeren waarvan je vermoedt dat suïcidaliteit op de loer ligt, dan wel aanwezig is. En: hoe en wanneer verwijs je naar een externe hulpverlener? Wie zijn dat dan? Wat doe je na een verwijzing? Hoe ziet je contact er dan uit, ook met ouders?

Na deze masterclass ken je meer achtergronden van suïcidaliteit onder jongeren, herken je meer signalen en heb je meer vaardigheden en lef om een gesprek met deze leerlingen te kunnen voeren. Naast informatie is er natuurlijk ook ruimte om te oefenen met je begeleidingsvaardigheden op dit gebied.

Voor wie is deze training?

Jij bent, als docent, mentor, studiebegeleider, schoolmaatschappelijk werker of zorgcoördinator voor de leerling de juiste persoon om een gesprek mee te voeren. Voor de leerling vertrouwd, maar toch op afstand. Schaamte voor zelfdodingsgedachten maakt het voor een leerling namelijk niet makkelijk om in gesprek te gaan met vrienden, ouders of familie.

Data, plaats en kosten

De masterclass vindt plaats op 10 oktober 2022. De training wordt gehouden bij Van der Valk in Zaltbommel van 10.00 uur tot 16.30 uur. Jouw bijdrage is €250,00.

Naast koffie/thee en frisdrank krijg je uitvoerige documentatie over bovenstaande vragen. Ook is er een voortreffelijke live-cooking lunch.

Een bevlogen en zeer deskundige trainer, die vanuit 40-jarige ervaring zijn passie voor kwetsbare jongeren met anderen wil blijven delen.

Kijk op deze site voor meer informatie over 113 suïcidepreventie: https://www.113.nl/suicidepreventiebeleid

Aanmeldformulier


    Hierbij meld ik mij aan voor de masterclass 'In gesprek met suïcidale leerlingen'. Deze zal plaatsvinden op 10 oktober 2022.