Masterclass

Geven & Ontvangen

Senior trainer

masterclass

14 september 2022

Locatie

Van der Valk, Zaltbommel

Waar gaat het over in het leven? Een pittige en nauwelijks te beantwoorden vraag. Met natuurlijk niet één antwoord. Al jaren werkend vanuit de contextuele benadering komt bij ons steeds vaker naar voren, dat het in het leven basaal gaat over de dynamiek tussen geven en ontvangen.

Als die balans er niet is zien we vaak een verstoring. Relaties lopen dan stuk, zowel in een persoonlijke- als werk/school omgeving. Herstel vindt plaats als het evenwicht weer wordt gevonden.

In deze Masterclass richten we ons op jongeren. Ze hebben iedere dag te maken met de relationeel/ethische dynamiek van geven en ontvangen. In hun zoektocht naar volwassenheid speelt dit thema een belangrijke rol. Vanuit hun jeugdige kwetsbaarheid is de invloed van een verstoring verhoudingsgewijs groot. Kunnen ze soms onbewust besluiten op te houden met geven of ontvangen.

Begeleiden van jongeren vraagt permanente aandacht voor de dynamiek van geven en ontvangen. Inzicht krijgen in verstoringen en faciliteren dat herstel van het evenwicht mogelijk wordt. Dat loont en is een grote investering voor de toekomst.

Deze Masterclass is vooral praktisch. Naast de broodnodige theorie gaat het deze dag om de zichtbare vertaling naar de praktijk van alledag.

Voor wie?

Begeleiders van jongeren binnen en buiten het onderwijs

Jouw bijdrage

€ 250,00. Dit is inclusief het zojuist verschenen boek ‘Geven en ontvangen in het begeleiden van jongeren’ (Ard Nieuwenbroek). Naast koffie/thee en frisdrank is er ook een voortreffelijke live-cooking lunch.

Aanmeldformulier


    Hierbij meld ik mij aan voor de Masterclass 'Geven en Ontvangen'. Deze zal plaatsvinden op 14 september 2022