dinsdag 21 & dinsdag 28 mei 2024

donderdag 5 & vrijdag 13 september 2024

in Zaltbommel

Een Elviskind wordt, net als Elvis Presley, na de dood van een ouder broertje of zusje geboren. Soms krijgt het zelfs dezelfde naam als het overleden kind. Maar ook als het een andere naam krijgt, is de impact vaak groot.

Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gevolgen van een dergelijke familiegeschiedenis. Toch is het geen toeval dat veel van deze Elviskinderen sociaal-emotioneel uit balans raken. Soms op jongere leeftijd maar vaak ook op volwassen leeftijd.

Deze tweedaagse training gaat over jonge en volwassen Elviskinderen. We verkennen de uitdagingen waar ze in hun leven voor staan. En oefenen hoe gerichte begeleiding/hulpverlening hun leven weer in balans brengt. Of, zoals sommige Elviskinderen het achteraf zeggen:

“Door de begeleiding ben ik van een half mens eindelijk een heel mens geworden!”
“Eindelijk heb ik mezelf gevonden”
“Pas nu besef ik dat ik niet het verdriet van mijn moeder kan goedmaken!”
“Nu weet ik waarom ik zo’n moeite heb met een liefdesrelatie”

Trainer
Ard Nieuwenbroek

medeauteur van het standaardboek
‘Elviskinderen begeleiden,
uit de schaduw van je overleden broer of zus’.

Wat is het hoofdprogramma van deze ontmoetingsdag?

Wat is het hoofdprogramma van deze training?

– Informatie over het fenomeen Elviskinderen
– Herkennen van signalen dat het mis gaat
– Voeren van eerste gesprekken op inzichtniveau met Elviskinderen
– Respectvolle contacten met ouders van Elviskinderen
– Praktische oefeningen om deze Elviskinderen te ‘helen’

Voor wie?

Begeleiders en hulpverleners, binnen en buiten het onderwijs, die hun kennis en vaardigheden rond dit relatief onbekende fenomeen willen uitbreiden.

Wanneer

Dinsdag 21 mei 2024 dinsdag 28 mei 2024 in ZaltbommelDe trainingsdagen zijn van 10.00 uur – 16.00 uur.

Kosten

De kosten voor deze tweedaagse bedragen € 595,00 (geen BTW). Dit is inclusief het boek ‘Elviskinderen begeleiden, uit de schaduw van je overleden broer of zus’ door Ard Nieuwenbroek en Judith Kimenai (ter waarde van €31,50), en iedere dag een heerlijke lunch, koffie/thee en wat lekkers. Bij volledige deelname ontvangen de deelnemers, op verzoek, een certificaat. 

Maximum aantal deelnemers

Gelet op de intimiteit van deze dagen is er slechts plaats voor 15 deelnemers. Bij overinschrijving overwegen we een tweede groep.

Aanmeldformulier
    Factuurgegevens

    Hierbij meld ik mij aan voor de tweedaagse training 'Begeleiden van Elviskinderen (vanaf 12 jaar)' op dinsdag 21 mei 2024 & dinsdag 28 mei 2024 in Zaltbommel.Hierbij meld ik mij aan voor de tweedaagse training 'Begeleiden van Elviskinderen (vanaf 12 jaar)' op donderdag 5 september 2024 & vrijdag 13 september 2024 in Zaltbommel.