Senior trainer

Datum

2 november 2023

Locatie

Zaltbommel

Iedere school kent ze: leerlingen die zichzelf krassen. Zelfverwonding, of automutilatie, kan vele vormen aannemen: van krassen en ergens tegenaan slaan, tot zichzelf snijden of branden. Dit gedrag kan verband houden met recente gebeurtenissen of ervaringen uit het verleden.

Een intensere vorm van automutilatie zien we als jongeren suïcidaal zijn. Een levensbedreigende situatie die serieuze aandacht vraagt.

Deze themadag geeft je in een dag antwoord op vele vragen. Hoe groot is het probleem eigenlijk? Waarom gaan leerlingen tot automutilatie over? Hoe herken je vroegtijdig dat jongeren suïcidaal zijn?

Wat kun je als school het beste doen, en soms ook ‘niet doen’? En natuurlijk is er ruime voor oefenen. Een praktische masterclass!

Voor wie is deze training?

Jij bent, als docent, mentor, studiebegeleider, schoolmaatschappelijk werker of zorgcoördinator voor de leerling de juiste persoon om een gesprek mee te voeren. Voor de leerling vertrouwd, maar toch op afstand. Schaamte over automutilatie of voor zelfdodingsgedachten maakt het voor een leerling namelijk niet makkelijk om in gesprek te gaan met vrienden, ouders of familie.

Data, plaats en kosten

De Masterclass vindt plaats op donderdag 2 november 2023 in Zaltbommel.

Jouw investering is € 395,00. Dat is inclusief koffie/thee, een lekker en gezond lunchbuffet en een bewijs van deelname. Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers.

De Masterclass wordt gegeven door Ard Nieuwenbroek. Met zijn, meer dan 45 jaar, klinische ervaring staat hij borg voor een intensieve en inspirerende dag. Een diepte-investering voor iedere begeleider, binnen of buiten school.

Kijk op deze site voor meer informatie over 113 suïcidepreventie: https://www.113.nl/suicidepreventiebeleid

Aanmeldformulier


    Hierbij meld ik mij aan voor de Masterclass 'Automutilerende & Suïcidale Leerlingen'. Deze zal plaatsvinden op 2 november 2023.