Senior trainer

DatA

23 mei of 1 oktober 2024

Locatie

Zaltbommel

Universiteit Utrecht slaat alarm:
meisjes op het voortgezet onderwijs blijven grote zorg.

In 2017 en 2021 werd al gemeten dat er een fikse toename was van mentale problemen. Tegen de verwachting in namen de scores eind 2022 niet af maar juist toe. Maar liefst 48% leed aan hyperactiviteit/aandachtsproblemen en had 75% van deze meiden psychosomatische klachten. Hoogleraar Stevens: ”Het is van eminent belang dat scholen zich blijven inzetten op de mentale gezondheid van hun leerlingen”.

Zo kent iedere school leerlingen die zichzelf krassen. Zelfverwonding, of automutilatie, kan vele vormen aannemen: van krassen en ergens tegenaan slaan, tot zichzelf snijden of branden. Dit gedrag kan verband houden met recente gebeurtenissen of ervaringen uit het verleden.

Een intensere vorm van automutilatie zien we als jongeren suïcidaal zijn. Een levensbedreigende situatie die serieuze aandacht vraagt. Deze themadag geeft je in een dag antwoord op vele vragen. Hoe groot is het probleem eigenlijk? Waarom gaan leerlingen tot automutilatie over? Hoe herken je vroegtijdig dat jongeren suïcidaal zijn?
Wat kun je als school het beste doen, en soms ook ‘niet doen’?
En natuurlijk is er ruimte voor oefenen. Een praktische masterclass!

Voor wie is deze training?

Jij bent, als docent, mentor, studiebegeleider, schoolmaatschappelijk werker of zorgcoördinator voor de leerling de juiste persoon om een gesprek mee te voeren. Voor de leerling vertrouwd, maar toch op afstand. Schaamte over automutilatie of voor zelfdodingsgedachten maakt het voor een leerling namelijk niet makkelijk om in gesprek te gaan met vrienden, ouders of familie.

Data, plaats en kosten

De Masterclass op donderdag 23 mei 2024 of op dinsdag 1 oktober 2024. Locatie is in Zaltbommel en de Masterclass duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Jouw investering is € 395,00. Dat is inclusief koffie/thee, een lekker en gezond lunchbuffet en, op verzoek, een bewijs van deelname. Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers.

De Masterclass wordt gegeven door Ard Nieuwenbroek. Met zijn, meer dan 45 jaar, klinische ervaring staat hij borg voor een intensieve en inspirerende dag. Een diepte-investering voor iedere begeleider, binnen of buiten school.

Kijk op deze site voor meer informatie over 113 suïcidepreventie: https://www.113.nl/suicidepreventiebeleid

Aanmeldformulier


    Factuurgegevens
    Hierbij meld ik mij aan voor de Masterclass 'Automutilerende & Suïcidale Leerlingen' op 23 mei 2024.Hierbij meld ik mij aan voor de Masterclass 'Automutilerende & Suïcidale Leerlingen' op 1 oktober 2024.